ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

 

 

PROJECTEN

 

PROJECT HAARLEM

Hier hebben we een zwemvijver aangelegd van ongeveer 32000 liter. We hebben een hdpe vijver geplaatst met compleet ingelast plantenfilter en roosters. De vijver is voorzien van 2 bodemdrains met speciaal verzwaarde zwemdbad deksels, 2 skimmers, 2x inbouw ledverlichting en een rvs zwembadtrap. Het water komt via de drains en skimmers aan bij het filter wat bestaat uit een air aqua superdrum small+, blue eco 500 met 4flowkop en 2x een 40watt dompel amalgaam uv-c. Ook is een volledig geautomatiseerd waterbijvulsysteem gemaakt waardoor het een geheel onderhoudsarm systeem is geworden. De rand van de vijver is tevens het terras zodat het een mooi strak geheel wordt. Het plantenfilter is gevuld met Engelse watermunt, Witte Lisse en japanse holpijp.

 

 
   
   
   
 
   
   
   

PROJECT BERGEN

Hier hebben we de bestaande vijver verder uitgegraven en de vissen tijdelijk opgevangen. De oude vijver begon te scheuren en uit te buigen waardoor de vlonder achter de vijver helemaal krom stond. We hebben een nieuwe hdpe bak geplaatst en het filtersysteem aangepast en vernieuwd. De vijver is afgewerkt met chinees hardsteen en de vlonder hebben we voor de klant weer opnieuw gemaakt zodat deze weer recht en haaks is. Er is professionele inbouw ledverlichting in gemaakt wat s'avonds een mooi effect geeft. Het filtersysteem bestaat uit een estrosieve, ultrabead 60, bypass, tmc proclear 55 watt en een blue eco 240watt.

 
   
   

PROJECT OOSTZAAN

Hier hebben we een L-vormige vijver aangelegd van ongeveer 13.000 liter. De filterruimte wordt nog afgewerkt met een hardhouten klep en de randen worden nog afgewerkt met chinees hardsteen. Het water komt via 2 bodemdrains en een skimmer naar het filtersysteem wat bestaat uit een econobead 60, bypass, aquaforte power uvc 75 watt, filtreco sieve 2 en een blue eco 240 watt.

 
   
   

PROJECT EGMOND

De klant had hier zelf al reeds een vijver opgemetseld maar verder als dat was het eigenlijk niet gekomen. Wij hebben het project opgepakt voor de klant en er een bodemdrain en doorvoeren in gemaakt. Hierna is er folie op op maat in gemaakt en hebben wij het filtersysteem aangesloten wat bestaat uit een sicce drukfilter en een ecomax dm vijverpomp met voorfilter. Ook zijn er in de vijver door ons op maat gemaakte plantenroosters in gekomen waardoor er evengoed mandjes kunnen worden neergezet.

  
 
   
   

 

PROJECT CASTRICUM

Hier is een nieuwe langgerekte vijver aangelegd van ongeveer 6.00 x 1.60 mtr. Er zijn verhogingen aangebracht voor de plantenmanden. Het water komt via een beluchte bodemdrain aan bij het filtersysteem wat bestaaat uit een filtreco sieve 2, een econobead 50 met bypass, een aquaforte power uv-c 40 watt en een ecomax dm-13000. Het water komt via 2 retouren terug de vijver in. De vijver is afgewerkt met hardhouten lijsten en is voorzien van led vijververlichting 3x 6 watt.

 
   
   
   

 

 

PROJECT BAKKUM


Hier was de bestaande 3d zak al enige tijd lek door loslatende isolatieplaten achter de folie. De bestaande 3d zak is verwijderd alsmede alle achterliggende isolatie. Daarna hebben we alle doorvoeren terug naar achteren geplaatst en er nieuwe folie in geplaatst van firestone. Alles is ter plekke op maat gevulkaniseerd zodat  het een plooiloos geheel wordt.
PROJECT CASTRICUM

 
   

 

PROJECT UITGEEST

Hier hebben we een nieuwe hdpe vijver geplaatst van ongeveer 8000 liter. De vijver is rondom verstevigd met buizen zodat deze geschikt is voor een plaatsing tot 50cm boven maaiveld. Het filtersysteem zal in een later stadium worden geplaatst en zal een beadfiltersysteem met een zeef als voorfilter worden.

    
 

 

PROJECT ZAANDAM

Hier is een nieuwe koivijver aangelegd van ongeveer 10m3. De vijver is volledig opgemetseld. Op de bodem is een beluchte bodemdrain geplaatst en ook een skimmer voor het oppervlakte vuil. Hier is ook folie op maat geplaatst. In de vijver is een raam van acrylglas gemaakt welke bijna over de gehele breedte van de vijver strekt. Het filtersysteem bestaat uit een filtreco sieve 2, een superbead small, een blue eco 240watt en een dompelamalgaam 40 watt. Al het gefilterde water wordt middels 2 retouren terug in de vijver gebracht. De randen van de vijver zijn bekleed met chinees hardsteen en de wanden zullen worden gestucadoord.

 
   
   
   

PROJECT ANDIJK

Hier is een nieuwe koivijver aangelegd van ongeveer 45m3. De vijver is volledig opgmetseld op een betonnen vloer. Hierin zijn 3 bodemdrains geplaatst waarvan de middelste belucht is. Ook hier hebben wij folie op maat in gemaakt. Er zijn 2 skimmers aangelegd om het oppervlakte water schoon te houden. het filtersysteem bestaat uit een AEM trommelfilter en een AEM bewegend bed met tricklefilter. Deze worden aangestuurd door een blue eco 500 met een 4flowkop en het water komt retour door 2x een 110mm leiding. Het water wordt zweefalgvrij gehouden door een dompel uv-c 80watt amalgaam. Er is een cv ketel op het systeem aangeloten welke een warmtewisselaar aanstuurt om het geheel ook in de koude dagen op temperatuur te houden. Er is een waterbijvulsteem gemaakt met watermeter zodat precies kan worden bijgehouden hoeveel er verbruikt en ververst wordt. De randen en de wanden van de vijver zijn volledig bekleed met chinees hardsteen.

 
   
   
   

PROJECT HELMOND

Hier is een nieuwe vijver aangelegd van ongeveer 10m3. De vijver staat voor 75cm onder maaiveld en 75cm boven maaiveld. De vijver is volledig opgemetseld en is bekleed met folie op maat. Het filtersysteem bestaat uit een sicce drukfilter met ingebouwde uv-c en een ecomax o-8500. De randen van de vijver en de wanden zijn volledig bekleed met chinees hardsteen. Op de rand is een rvs waterval met ledstrip ingebouwd wat s'avonds een heel leuk effect geeft.

 
   
   
   

PROJECT CASTRICUM

Hier is een natuurvijver in de loop der jaren meer een koivijver geworden. Het betreft een vijver met een inhoud van ongeveer 10m3. Het bestaande drukfilter kon dat niet meer aan en de vissen waren inmiddels door het troebele water niet meer te zien. Tijd voor een nieuw filter dus. We hebben een nieuw beadfiltersysteem geinstalleerd bestaande uit een Econobead 50 met bypass, Ecomax 16.000, Aquaforte power uv-c 40 watt en een Verhoogde midisieve 300 micron. Dit restulteerde na behoorlijk wat keren schoonmaken en spoelen in kraakhelder water.

 

PROJECT HEILOO

Hier is een bestaande natuurvijver leeg gehaald waarna er i.p.v. de bestaande pvc folie er nu hoogwaardige firestone epdm folie is geplaatst. Rondom is een hardhouten frame geplaatst waar de basalt randafwerking op kan worden gemonteerd. Hierna is het bestaande filtersysteem terug geplaatst echter met een nieuwe en zuinige ecomax pomp.

 
   
   

PROJECT SPIJKERNISSE

Nieuwe vijver opgebouwd uit sandwichpanelen en een betonnen vloer welke door de klant zelf zijn geplaatst. Maki Koi heeft hierin folie op maat gelast en het volledige filtersysteem en elektra geplaatst. Het filtersysteem bestaat uit een Air aqua superdrum small+, een superbead large 90mm, een uv dompelamalgaam 80 watt, een sansai trickle filter, een professionele rvs warmtewisselaar en een flowfriend pomp. Tevens is gebruik gemaakt van een volledig geautomatiseerd spoelsysteem doormiddel van de automatic superbead en om het verloren water van het spoelen bij te vullen is een automatisch waterbijvulsysteem geinstalleerd. De afwerking in chinees hardsteen is ook door Maki Koi geleverd.

 
   
   
   

PROJECT VENHUIZEN

Nieuwe vijver opgebouwd uit een betonnen vloer en kalkzandsteen wanden. Hierna is er folie op maat in gelast. Inhoud is ongeveer 13.000 liter. Filtersysteem bestaat uit een econobead 60 met bypass, econosieve, blue eco 240watt, aquaforte power uv-c 75 watt en een elecro 3kw digitale vijver verwarming.

 
   
   
   
   

PROJECT HEERHUGOWAARD

Aanleg van een natuurvijver met een inhoud van 95.000 liter. Voor de folie is gebruik gemaakt van een compleet op maat thermisch gelaste 3D zak van ecolan. Voorzien van bodemdrains om de bodem van de vijver schoon te houden. Filtersysteem bestaat uit een ultrasieve III met een blue eco 240w.

 
   
   
   

 

PROJECT BRIELLE                                                                                                                                                                                                                                               

Aanleg van een HDPE koivijver met een inhoud van 16.000 liter. Filtersysteem is door Maki Koi geleverd en wordt door de klant zelf geplaatst. Filtersysteem bestaat uit een econobead 50, bypass econobead 50, blue eco 240w, ultrasieve III, 75w power uvc t5 63mm.

 
   
   

 

 

 

 

PROJECT CASTRICUM                                                                                                                                                                                                                               

Aanleg van een HDPE koivijver met een inhoud van 25.000 liter. Filtersysteem bestaat uit een econobead 100, bypass econobead 100, blue eco 500w, ultrasieve III, TMC proclear 110w. en een profiheater 3kw.

 
   
   
   
   

PROJECT EGMOND

Bestaande natuurvijver leeg gehaald. Dieper en groter uitgegraven. Hier word een complete hdpe vijver geplaatst met een inhoud van 10.000 liter. Filtersysteem bestaat uit een econobead 50, midisieve, sequence performance 16000 en een 40w t5 power uv-c.