ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

ga naar

 

 

                                          Japanreis 2012

27 oktober begon onze mooie 8-daagse reis naar het prachtige japan. Wij vertrokken om 14.55 uur vanaf schiphol waar we na een lange zit van 11 uur, op 28 oktober om 9.55 uur aankwamen op tokyo narita airport. Hiervandaan nog eens bijna 5 uur in een taxi gezeten totdat wij in het prachtige niigata gebied aankwamen. Hier hebben wij s' avonds nog wat gegeten en nageborreld.

29 oktober was de eerste dag waarbij wij een groot aantal kwekers hebben bezocht. Wij zijn die dag naar de volgende kwekers geweest: Katsumi, Kase, Ikarashi, Marudo, Izumya, Myaishi, Torazo, Dainichi en Kanno. Daar ik eigenlijk de eerste dag nog niet wilde kopen is mij dat niet gelukt. BIj de laatste  kweker Kanno zag ik zulke mooie vissen zwemmen dat ik de verleiding niet kon weerstaan om toch te scheppen. Zodoende heb ik daar mijn eerste box gekocht. Zie hieronder een aantal foto's van de eerste dag kwekersbezoeken en van de eerste aankoop.

Katsumi

 

Kase. Hier een foto van zijn nog kleine tosai. 

 

Ikarashi.

 

Dainichi. Een kweker met een mooie kwaliteit go-sanke.

 

Myaishi.

 

Izumya.

 

Uitzicht bij Kanno.

 

Echt een mooie omgeving.

 

Eerste aankoop bij Kanno.

 

Eerste aankoop bij Kanno.

 

30 Oktober om 7.30 uur opstaan en naar het ontbijt. Even een lekker engels ontbijt met ei zoals elke dag overigens. De enige variatie zit hem in een gekookt ei, een geroerd ei of een spiegelei. Hierna werden we weer om 8.30 uur opgehaald om weer een dag langs een behoorlijk aantal kwekers te gaan. De volgende kwekers hebben wij die dag bezocht: Tera domari, Hosokai, Hirasawa, Myatora, Tsuna, Marusaka, Hirashin en nogmaals Torazo. Hieronder weer een impressie van de kwekers en dingen die we die dag gezien hebben. Onderaan de foto's van de box nisai die we bij hirasawa hebben aangeschaft.

Tera domari

De mooi tosai mix van Tera domari 

 

Hosokai

 

Hosokai

 

Hirasawa

 

Uitzicht bij Hosokai

 

Torazo

 

Asagi en Hi asagi tosai van Hosokai

 

Onze aankoop van Hirasawa

 

Onze aankoop van Hirasawa

 

31 Oktober. Klaar voor een lange reis. Vandaag gaan we naar Nagoshi, dit is wel een rit van 160km heen en 160km terug. Vandaar dat dit waarschijnlijk de enige kweker is die wij aandoen die dag. Achteraf gezien helemaal niet erg want wat valt daar veel te zien en wat zwemmen daar weer een mooie vissen rond. Ook nam Nagoshi ons nog even mee uit lunchen wat bijzonder vriendlijk van hem was. Zie hieronder een foto impressie van die dag.

Nagoshi

Nagoshi himself aan het selecteren 

 

Zo ook hier.

 

Filtersysteem bij Nagoshi

 

Small nisai mix van go-sanke en yamabuki bij nagoshi.

 

Hier wil hij er even een paar laten zien in de bowl.

 

Zo ook hier.

 

onze aankoop bij nagoshi.

 

Onze aankoop bij Nagoshi.

 

Onze aankoop bij Nagoshi.

 

1 November. Deze dag zijn wij een 3-tal kwekers afgeweest om nog te gaan kijken. Zo zijn wij bij de volgende kwekers geweest: Yamajyu, Kyochan en Tanaka. De tosai mix van Tanaka zag er zo leuk uit dat ik die denk ik aankomend voorjaar ook ga verkopen. Zie hieronder voor een foto impressie van die dag.

Yamajyu.

 

Tanaka.

 

Een paar mooie doitsu ochiba's bij Yamajyu.

 

Een paar hele mooie go-sanke bij Kyochan.

 

Onderweg.

 

Mudponds onderweg.

 

Ook wat mudponds.

 

Echt een heel mooi landschap daar.

 

Dit was ons reisverslag 2012. Uiteraard proberen wij volgend jaar weer heen te gaan en zullen dan uiteraard weer een reisverslag maken. Intresse om mee te gaan naar japan? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden en de kosten.